ERIC LANKHORST NIEUWE WIJKAGENT HEUGEMERVELD EN SCHARN:

“Het gaat om de leefbaarheid in de wijk en veiligheid van de bewoners”

Eric Lankhorst is vanaf 1 januari 2019 de nieuwe wijkagent voor de wijken Heugemerveld en Scharn. Eric is 60 jaar en startte zijn loopbaan bij de politie in 1979. De laatste 20 jaar was Eric als wijkagent werkzaam in de wijken Caberg en Malpertuis in Maastricht-west. Eric heeft er bewust voor gekozen wijkagent te worden.

“Ik ben in de eerste plaats politieman. Ik draai dus ook gewoon mee met diensten, in de surveillance of bij evenementen, en ben niet alléén wijkagent. Ik heb de ruimte om mijn tijd flexibel in te delen zodat ik in de wijk kan zijn als het nodig is. Voor bewoners en netwerkpartners ben ik het eerste aanspreekpunt.”


Eric weet precies wat er leeft en speelt in Scharn en Heugemerveld. Hij leest dagelijks de politierapporten om op de hoogte te blijven van gebeurtenissen in de wijk. Veel zaken volgt hij zelf op of hij treedt op als regisseur bij politie-inzet. Eric is gepokt en gemazeld in het politievak. Hij hecht veel waarde aan het samen aanpakken van problemen in de wijk. “Het gaat om de leefbaarheid in de wijk en veiligheid van de bewoners. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van politie, handhaving, woningcorporaties en zorg- en welzijnsinstellingen. Daar moeten we elkaar in steunen en samenwerken.” Een van de eerste dingen die Eric heeft gedaan als wijkagent in Scharn en Heugemerveld is bouwen aan zijn netwerk. “Hierbij heb ik de nodige positieve ervaringen opgedaan. Dat geeft me veel vertrouwen. Ik hoop de komende tijd nog meer bewoners en partners te ontmoeten en ben benieuwd naar ieders ervaringen en kennis van de wijk. Ik werk vanuit het hoofdbureau aan de Prins Bisschopsingel, maar loop regelmatig door de wijk in uniform. Ook maak ik gebruik van de locatie ‘La Balletsa’ in Heugemerveld waar mensen met mij kunnen afspreken. Ik ben bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844."

Daarnaast kan contact gezocht worden via de website van de Nederlandse politie via www.politie.nl, submenu ‘Mijn Buurt’.