Voorwoord

Een mooi kerstrapport

Met het visitatierapport sluiten we 2019 op een mooie manier af. Vierjaarlijks wordt Woningstichting Maasvallei door een onafhankelijke visitatiecommissie beoordeeld. Over de periode 2014-2018 is het oordeel over de geleverde maatschappelijke prestaties goed. De visitatiecommissie beoordeelt Maasvallei als daadkrachtig, financieel gezond en innovatief. Trots ben ik op deze prestatie. Onze medewerkers hebben hier keihard voor gewerkt de afgelopen vier jaar en dat is een groot compliment waard. Als kleinste corporatie in de gemeente Maastricht, hebben we op hoog niveau gepresteerd. We scoren op bijna alle onderdelen een 7 of hoger. Onze directe belanghebbenden geven ons gemiddeld zelfs een 7,6.

We mogen even genieten van dit resultaat, maar in 2020 moeten we opnieuw minimaal dit niveau halen, maar liefst nog beter. Belangrijk daarbij is dat we weten wat bewoners en stakeholders van ons verwachten. Bijvoorbeeld als het gaat om studenten. Een specifieke doelgroep, die een andere service verwacht dan de meeste huurders. Om erachter te komen wat deze groep van ons wil, gaan we met ze in gesprek. We hebben een Studenten-Squad in het leven geroepen, een multidisciplinair team, dat samen met studenten onze dienstverlening gaat verbeteren.

Ook op het gebied van hospitality wil Maasvallei zich verder ontwikkelen. Het klinkt als een ‘hotelterm’, maar het begrip is wel degelijk van toepassing op Maasvallei. Het gaat om gastvrijheid. Ik wil dat bewoners, stakeholders, maar ook medewerkers zich thuis voelen bij ons. En dat begint met gastvrij zijn. Joan Theunissen, onze medewerker facility en hospitality, noemt het de overtreffende trap van klantvriendelijkheid. En zo is het. Met Melissa Smeets krijgen we een gastvrouw in huis die het visitekaartje wordt van onze gastvrije organisatie.

En als we het toch over gastvrijheid hebben, het past ook heel mooi in de kerstgedachte. Laten we gastvrij zijn voor onze familie, vrienden, buren en buurtgenoten. Help elkaar en wens elkaar een gelukkig en gezond 2020. Dat is ook wat ik u toewens en natuurlijk veel leesplezier met deze uitgave van Buurten.


Alex Meij

Directeur-bestuurder Maasvallei