Voeling met wat er leeft door complexschouw

Maasvallei voert regelmatig complexschouwen uit om onze huurders goed te kunnen faciliteren, bereikbaar te zijn en voeling te houden met wat er leeft. Samen met bewoners worden verbeterpunten en eventuele klachten geïnventariseerd. Maasvallei richt zich daarbij vooral op het verbeteren van de informatieoverdracht in het wooncomplex, de kwaliteit van de woningen en de woonomgeving (veiligheid, verfraaien/ herinrichten algemene ruimten en directe woonomgeving), imagoverbetering van een wooncomplex en versterken van onderlinge relaties. Onlangs vond er een complexschouw plaats in Heugem.

Bewoner Ger Starmans liep met de mensen van Maasvallei, onder wie directeur-bestuurder Alex Meij, mee door het complex. “Een van de problemen is dat taxichauffeurs die cliënten van Radar ophalen in het naastgelegen complex, de weg blokkeren. Tevens heb ik aangegeven dat we de hal saai vonden. Die mochten we niet ‘aankleden’ in verband met brandveiligheid. We hebben nu toestemming gekregen om daar kunst te hangen. Het mededelingenbord is verplaatst zodat het voor iedereen goed zichtbaar is. Verder heb ik aangegeven dat het contact met de klantenservice van Maasvallei niet altijd even soepel verliep. Dat is inmiddels verbeterd. Al met al was het een zinvolle schouw en is het positief dat Maasvallei dit zo doet.”

Sinds juli 2019 heeft het complex ook weer een Bewoners Overleg. In februari 2016 was dit opgeheven, maar nu dus weer actief. Ger Starmans, Hilda Askes en Anita Schrijnemakers zijn hierin vertegenwoordigd. “We hebben bijna wekelijks contact. We hebben een kerstboom aangeschaft en kerstverlichting voor in de hal. 31 december komen we met de bewoners bij elkaar om het oude jaar uit te luiden. Er zijn 250 krokussen en 100 narcissen geplant in de vorm van het wapen van Maastricht. We zijn benieuwd hoe dat eruit gaat zien. Maasvallei heeft hieraan financieel bijgedragen. Voor de aanleg van een jeu de boules-baan gaan we een beroep doen op het Elisabeth Strouven fonds.”


Ger en Marlies Starmans woonden 39 jaar in Groot Genhout, een kerkdorp van de gemeente Beek. Marlies komt uit Maastricht. “We hebben altijd gezegd als we met pensioen gaan verhuizen we naar een appartement in Maastricht”, aldus Marlies. En zo ging het. Op 7 mei 2014 kregen ze de sleutel, 20 mei verhuisden ze. Het complex in Heugem bestaat uit 18 appartementen, waarvan 6 vrije sector en 12 sociale huur.